Ranjena novinarka "Vijesti" Olivera Lakić

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakic ranjena je veceras ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Glavni i odgovorni urednik "Vijesti", Mihailo Jovovic je kazao da je Lakic rekla da joj je jedan muškarac prišao kada je prilazila ulazu zgrade u kojoj živi i pucao u nogu, a da je vidjela  još dva muškarca kako bježe. Lakic je ranjena u nogu, zadobila je prostrijelnu ranu desne potkoljenice i van životne opasnosti je. Lakic se nalazi u Klinickom centru Crne Gore, ispred kojeg se okupio veliki broj kolega iz svih redakcija.

Oko 23 casa je u Klinicki centar Crne Gore stigao i diektor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Perunicic. Perunicic se vidio sa Lakic i nakon 20-ak minuta je napustio Klinicki centar. Dežurni doktor Aleksadnar Vulic je potvrdio da Lakic nije životno ugrožena i kazao da ce ona biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju. "Vjerovatno su je sacekali ispred ulaza, gdje je pretucena prije šest godina, prišao joj je covjek i pucao u nogu. Ona kaže da je bilo još dvojica ljudi koji su pobjegli. Znaci nemam rijeci dokle više, do kad ce više ovo da se dešava u ovoj našoj divnoj Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen. Mnoge price koje napisala a koje ukazuju na kriminal nijesu uopšte istražene. Dokle cemo mi da strepimo od ovakvih kukavica", kazao je ispred Klinickog centra Crne Gore, glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Mihailo Jovovic. Ispred Klinickog centra Crne Gore je došao i vrhovni državni tužilac Ivica Stankovic.
Stankovic je rekao da ce Tužilaštvo u koordinaciji sa Upravom policije, uciniti sve da se otkriju napadaci na Lakic. On je veceras, ispred Urgentnog centra, novinarima kazao da mu je veoma žao zbog tog dogadaja.

„Kao vrhovni državni tužilac mogu da potvrdim da ce Tužilaštvo, u koordinaciji sa policijom, uciniti sve da se otkrije ucinilac ili ucinioci ovog krivicnog djela“, kazao je Stankovic.
Prema njegovim rijecima, u Tužilaštvu se vec preduzimaju odredene radnje. „U smislu saslušanja odredenih lica koja su ocevici ovog dogadaja“, dodao je Stankovic.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanovic osudio je napad na Oliveru Lakic i porucio:
"Ucinicemo sve što je u našoj moci da saznamo i otkrijemo ovaj dogadaj i izvršioce privedemo pravdi", kazao je Damjanovic.
Novinari, gradanski aktivisti i gradani okupice se danas u 11 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u znak protesta zbog napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakic. Osude napada na Lakic. Društvo crnogorskih novinara (DCN) najoštrije je osudilo napad na novinarku Oliveru Lakic, navodeci da je to istovremeno napad na sve poslenike "sedme sile" u Crnoj Gori. „Pitanje slobode medija je osnovno demokratsko pitanje svake države u civilizovanom svijetu i niko od novinara ne smije biti napadnut ili povrijeden samo zbog toga što obavalja svoj posao“, porucili su su iz DCN-a. Oni su kazali da iskreno vjeruju da ce nadležni organi u Crnoj Gori pronaci pocinioce tog nedjela i primjereno ih kazniti.