Generalna sekretarka


Mila Radulović

Novinarka i urednica dnevnog lista Vijesti. Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odsjek žurnalistika. Novinarstvom se bavi od 1991. godine. Bila je novinarka beogradskih listova Borba, Naša Borba i Dnevni telegraf, dopisnica  beogradske novinske agencije  Beta, saradnica beogradskih nedeljnika Duga i NIN, banjalučkih Nezavisnih novina.  Radila je kao koordinatorka za istraživačko novinarstvo u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS). Jedan od osnivača Sindikata medija, bivša članica Komisije za istrage napada na novinare.  Pohađala treninge istraživačkog novinarstva OCCRP-a i MANS-a,  obuke o izvještavanju o slobodi izražavanja, lažnim vjestima… Dobitnica nagrada NVO MANS i CGO za tekstove o ljudskim pravima i borbi protiv korupcije.  Rođena 1966. godine u Sokobanji.


Upravni odbor:


Vesna Rajković Nenadić

Novinarka, programska koordinatorka u Institutu za medije, dopisnica njemačkog radija WDR.  Bivša urednica portala Analitika, autorka emisija „U Raljama“  i “Ukrštene riječi” koje su emitovane na televizijama Atlas i Prva. Bila je urednica informativnog programa TV Atlas, dopisnica beogradske agencije Beta, novinarka Radio Cetinja. Rođena na Cetinju 1977. godine.


Tamara Ivanković

Novinarka i urednica RTCG. Rođena 1970. u Zenici. Osnovnu školu i gimnaziju "Slobodan Škerović" završila je u Titogradu nakon čega odlazi u Sarajevo na studije Političkih nauka, odsjek žurnalistika. U tom gradu, 1990, ujedno pravi i prve novinarske korake na "Radiju 202". Bavi se i prevodilaštvom. Godine 2013. specijalizirala je Poslovni italijanski jezik na Univerzitetu Mediteran u Podgorici. U RTCG je od oktobra 2001. Prošla je sve segmente programa, od saradnice do urednice programskog bloka. Posljednjih sedam godina prati dešavanja na međunarodnoj političkoj sceni u okviru Informativnog programa TVCG.


Marija Todorović

Novinarka u RTV Cetinje, član Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore. Kao reporter specijalizirala oblast ljudskih prava i društveno–socijalnih potreba ranjivih  i marginalizovanih kategorija. Studirala Faklultet za pomorstvo Kotor. Rođena 1983. Na Cetinju.


Mustafa Canka

Slobodni novinar i publicista. Diplomirao na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 1993. godine. Glavni urednik dvojezičnog (na crnogorskom i na albanskom) portala „Ul-info“. Član redakcije nezavisnog podgoričkog nedeljnika „Monitor“, dopisnik njemačkog radija „Deutsche Welle“, italijanskog portala „Osservatorio Balcani e Causaco“ i francuskog „Courrier des Balkans“. Član Upravnog odbora Instituta za medije Crne Gore. Autor knjiga „GRAD - komentari“ i „Ulcinj u Osmanskoj imperiji“. Rođen 1969. godine. Živi i radi u Ulcinju, gdje je završio osnovnu i srednju školu.


Tufik Softić

Dopisnik ND Vijesti iz Berana, član redakcije Monitora. Diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u  Sarajevu. Magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na odsjeku Sociologija kulture. Usavršavao istraživačko novinarstvo u SAD. Bio je član redakcija BIRN-a, dnevnog lista Republika, agencije MINA, Onogošta, Polja... Vršilac je dužnosti direktora Lokalnog javnog emitera Radio Berane... Rođen u Beranama 1962.


Sead Sadiković

Novinar i urednik u televiziji Vijesti, autor emisije “Bez granica”. Dvadeset pet godina bavi se novinarstvom. Pisao za BiH Dane, Radio Slobodna Evropa, nedeljnik Monitor, Liberal, BIRN... Osvajao prve nagrade za radio i TV reportaže na međunarodnim festivalima u Novom Sadu, Somboru, Pragu (Prva nagrada Svjetskog servisa RFE). Takođe i za istraživačko novinarstvo  - Delegacije EU u Podgorici, Ambasade SAD, Godišnju nagradu Duško Jovanović). Po zvanju inženjer elektronike.  Rođen u Bijelom Polju 1964.


Žarko Vujović

Novinar Antene M. Novinarstvom se bavi od 2001. godine. Bio je angažovan u Radiju Svetigora, dnevnom listu Republika, bio je dopisnik beogradskog lista Blic, Sporta i radio za LUDUS. Živi na Cetinju. Rođen 1965. godine.


Boris Pejović

Fotoreporter dnevnog lista „Vijesti”. Novinskom fotografijom se profesionalno bavi od 2001.godine kada je i započeo prvi radni angazman u “Vijestima”. Sarađuje sa njemačkom  agencijom EPA (European pressphoto agency) od 2005. godine. Radio je za beogradsku novinsku agenciju „Fonet“, crnogorski nedeljnik “Monitor”, dnevnu novinu “Republika”, mjesečnik “Hrvatski glasnik”. Sarađivao je sa mnogim svjetskim, regionalnim novinama, časopisima i portalima. Član je Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore.  Dobitnik je nagrade „Guščje pero“ za 2009.godinu koja se dodjeljuje za poseban doprinos slobodi govora, mišljenja i medija na teritoriji bivše Jugoslavije. Živi i radi u Podgorici. Rođen je 1980.godine u Podgorici.


Miloš Vujović

Miloš Vujović je profesionalni fotograf od 2007. godine. Tokom višegodišnjeg iskustva radio je na više stotina projekata, što kao free-lancer, što u okviru agencije MAMA. Veliko iskustvo u radu sa različitim formatima fotografije, uključujući dokumentnu, sportsku, modnu, studio. Bogato iskustvo u radu u različitim tehnikama fotografije, uključujući analognu, digitalnu, više desetina puta angažovan za fotografisanje događaja visokog profila u zemlji i inostranstvu, uključujući državničke posjete, brojne diplomatske aktivnosti najviših državnih i stranih zvaničnika, proslave i aktivnosti međunarodnih organizacija i vodećih korporacija u zemlji, muzičke festivale, itd. Među najčešćim klijentima u Crnoj Gori su: Parlament Crne Gore, UNDP Crna Gora, Telekom Crna Gora, AlJazeera Balkans, Anadolija Agencij.

------------------------------

Prvi sastav UO DPNCG: Mila Radulović, Vesna Rajković Nenadić, Mustafa Canka, Tufik Softić, Sead Sadiković, Žarko Vujović, Milan Žugić, Predrag Milić i Bojan Terzić.