" Danijele, trepnite ako ste oteti"

Ako se išta loše desi novinarki Jeleni Jovanović, koja godinama živi i radi pod 24-časovnom policijskom pratnjom, za to će biti odgovorni i Danijel ŽivkovićIvan VukovićJevto ErakovićSanja Damjanović i Abaz Dizdarević.

Njih petoro trenutno rukovode Demokratskom partijom socijalista, koja je potpisana u saopštenju koje je poslato juče medijima sa adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i objavljeno na sajtu i na nalozima stranke na društvenim mrežama.

I naravno u svim medijima, koji slučajno ili ne, reklamiraju Bemax d.o.o.

Taman da čovjek gotovo zaboravi dno koje su neki njihovi najviši funkcioneri na čelu sa Milom Đukanovićem dotakli u odnosu prema novinarima koji ih kritikuju, a naročito prema novinarima Vijesti - što je u nekim slučajevima i dovelo do teških, pa i najtežih posljedica po te novinare - kad ono stiže junačko saopštenje, koje je potpisala zamislite, čitava “Demokratska partija socijalista Crne Gore”.

Glavni lik u saopštenju je predsjednik Višeg suda, “svakoj vlasti naredan” (znači priznaju da je bio i njihovoj, ali tada nisu time barjačili), Boris Savić, ali je pisac saopštenja u prvi plan i u naslov stavio novinarku Vijesti, optužujući je za sve i svašta, pa i za bliskost sa škaljarskim klanom, učešće u kolopletu BIA (snajka) i druge nepodopštine, “između ostalog”.

Jelena Jovanović je odavno i meta sramne kampanje starih i novoosnovanih DPS medija i njihovih novinara, koji je svako malo na sličan način kleveću, misleći da će time odbraniti posrnule prvake DPS sudstva, tužilaštva, policije, tajne službe, ili nekako potrijeti sve što ona o njima piše. Koji, kao u slučaju Marović, pišu uglavnom odakle nešto Vijesti znaju, a vrlo malo ili nimalo o onome o čemu Vijesti pišu. Doduše, o Marovićevom kriminalu već nekoliko godina pišu kao pravi, otkako je u Beogradu “prešao u četnike”.

U svojim tekstovima Jelena Jovanović gotovo svakodnevno razobličuje sunovrat Crne Gore u raljama kriminalnih klanova koji se desio za vrijeme 30-godišnje DPS vladavine, a ne u posljednje tri godine, kako to tvrde Živković, Vuković, Eraković, Damjanović i Dizdarević. Upravo onog pravosuđa i policije i tajne službe, koji nijesu htjeli da riješe ni najteže napade na novinare od 2004. godine, kada je ubijen Duško Jovanović.

Mora da bivšem formalnom rukovodstvu DPS-a - kojem se i dalje ne smije protivrječiti u stranci a da vas ne proglase izdajnikom, veli bivši Đukanovićev zamjenik - mnogo smeta to detaljno razotkrivanje bahatih državnih funkcionera koji su optuženi ili osumnjičeni da su radili za kriminalce u partiji ili van nje, ili sa njima, umjesto da ih uhapse, optuže ili osude. Jer, sve se to nekako opasno približava...

Ali ne znam zašto bi to smetalo Živkoviću, Vukoviću, Erakoviću, Damjanović i Dizdareviću, odnosno novom “reformisanom” rukovodstvu najjače opozicione partije. Zašto potpisom stranke koju vode staju iza klevetanja i crtanja meta novinarima? Pa retorika stranke se ne sviđa ni poslaniku Janoviću, čusmo juče.

Može biti da to ova petorka radi voljno, odnosno da su i dalje saglasni sa šefom da bi ovdje sve cvjetalo da nema nekoliko medija i novinara, pa su na primjer na hitnoj sjednici predsjedništva dali zeleno svjetlo za ovakvo saopštenje. Ili se “portparol stranka”, kako ih zove jedan bivši dugogodišnji saveznik, uopšte ne pita šta izlazi iz nje u javnost u njeno ime. Ili su Živković, Vuković, Eraković, Damjanović i Dizdarević jednostavno - oteti.

Dok god petorka javno ne saopšti šta je, ili dok ne trepnu, budimo ozbiljni, smatraću da je u pitanju ovo prvo, odnosno da nijesu ni pedalj odmakli od stare Đukanovićeve matrice, “uvrijedi, ocrni, prebij, ubij glasnika, a moja će (privatna) država ostalo”.

Nadam se da se to više nikad u Crnoj Gori ne može tako organizovano a nekažnjeno raditi, a prije svega da se Jeleni Jovanović niti bilo kom novinaru nikad više ništa loše neće desiti.

NAPOMENA: Prenijeto iz Vijesti( stav glavnog urednika Mihaila Jovovića povodom prozivki DPS-a na račun naše koleginice Jelene Jovanović)

 

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video