Konkurs za tekstove o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Raspisujemo konkurs za izradu novinarskih istraživačkih i analitičkih tekstova na temu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori, kroz konkretne predmete Specijalnog državnog tužilaštva. 

Cilj tekstova je da argumentovano osvjetle rad SDT koje je  predmet javne polemike i jednostranih ocijena zainteresovanih strana, a od čijih rezultata zavisi napredak države u procesu pridruživanja EU.
Objavićemo sedam priča, koje treba da zadovoljavaju visok nivo profesionalizma- da budu bazirane isključivo na činjenicama i izjavama obije strane.
Pozivamo vas da se prijavite na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i preko profila udruženja na društvenim mrežama ( u inboksu) do 18.oktobra. U predlogu treba da dostavite ideju koju ćete istraživati i plan rada. Urednik/urednica DPNCG  će odabrati najkvalitetnije predloge i detalje dogovoriti sa autorima.
Tekstove radimo uz podršku Globalne inicijative za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala  https://globalinitiative.net/ .
 
 
 

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video