Šta je sa ostalim napadačima na Sadikovića?

Sadiković, foto: Printscreen/TV Vijesti

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) poziva Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju da saopšti šta je sa ostalim napadačima na kolegu Seada Sadikovića, jer to odbijaju da kažu pozivajući se na postupak koji je u toku.

Uprkos tome što je novinar saopštio da ga je tuklo više osoba, iste večeri uhapšena su dvojica dok informacije o tome šta je sa ostalima Tužilaštvo krije.
U odgovoru na naš upit naveli su da još saslušavaju učesnike napada.

Osumnjičeni za napad na Sadikovića i dalje su samo Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21), uprkos tome što je novinar više puta ponovio da to nijesu jedini napadači i da ih je bilo makar još trojica.

"Obavještavam vas da je i dalje u toku postupak izviđaja, da se saslušavaju sva lica koja su na bilo koji način identifikovana, a u vezi sa predmetnim događajem, te se za sada u ovoj fazi status istih ne može objelodanjivati radi zaštite postupka", kazala je tužiteljka ODT-a u Bijelom Polju Danijela Đuković.

Ona je kazala da su zakazana i nova salušanja, te da su naložena i potrebna vještačenja.

Nevjerovatno je da 10 dana nakon događaja još nije poznato ko su izvršioci a kamoli motivi.

Kako onda očekivati efikasnu istragu, kad ni prethodnih godina tužioci nisu pravosnažno okončali skoro ni jedan ozbiljan napad na naše kolege.

ODT smo pitali i koliko je video snimaka, koji su navodno zabilježili napad na Sadikovića, dostavljeno tužilaštvu, te li je provjerilo njihovu vjerodostojnost, kao i da li
je utvrđen motiv napada. Odgovore na ova pitanja nismo dobili.
Podsjetimo, Sadiković je napadnut 20. marta tokom "patriotskog" skupa u Bijelom Polju.

Omerović i Dizdarević su pušteni nakon 72-časovnog zadržavanja, ali da im je određena mjera nadzora, zabrane napuštanja objekta stanovanja bez odobrenja suda, kao i zabrana viđanja sa par preostalih svjedoka.

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video