Vakcinacija zaposlenih u medijima počinje 1. aprila

Ilustracija, foto: Gov.me

Vakcinacija zaposlenih u medijima počinje od četvrtka, 1. aprila.

Svi zaposleni u Podgorici, vakcinisaće se na novom punktu, u Domu JNA. Ove kategorije u ostalim opštinama vakcinisaće se na postojećim punktovima u tim gradovima, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Molimo sve da sa sobom ponesu legitimaciju ili bilo koji drugi dokaz o radnom angažmanu. Frilenserima je dovoljno da, kao dokaz, pokažu tekst, prilog ili slično, čiji su autori. Ministarstvo zdravlja poziva na solidarnost među samim redakcijama u vezi sa prioritetom vakcinacije onih koji su na terenu (novinari, voditelji, snimatelji i fotoreporteri), ali konačnu odluku o redoslijedu prepuštamo vama. Zvanična prijava za registraciju nije potrebna", dodali su.

Mole takođe i da, prilikom eventualnog čekanja u redu, bude držana distanca uz obavezno nošenje maske.

Kontakt osoba za vakcinaciju zaposlenih u medijima je konsultantkinja u Ministarstvu zdravlja, Milica Minić.

Podsjetimo, Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) je više puta uputilo apel zdravstvenim vlastima da donesu odluku da se u skladu sa određivanjem prioriteta za vakcinisanje protiv COVID-19 novinari, snimatelji i fotoreporteri uvrste u prioritetne grupe.

I ovom prilikom naglašavamo da su naše kolege i koleginice od prvog dana pandemije izvještavali s lica mjesta o borbi protiv COVID-19, te da ni u jednom trenutku nisu prekidali svoj rad niti je on mogao biti organizovan na način da izbjegnu veliki broj kontakata i izloženost.


Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video