Miljanić: Snimci napada na Sadikovića montirani u poslovnici banke

Miljanic, foto: Gov.me

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić kazao je da je nesumnjivo utvrđeno da su snimci koji su se pojavili nakon napada na novinara Seada Sadikovića montirani i da će se utvrditi kako su dospjeli u javnost.

Miljanić je rekao i da policija tvrdi da nema autentičan snimak, već da su dobili onaj na kom nedostaje desetak sekundi.

Odgovarajući na pitanja kazao je da je snimak montiran u poslovnici banke u Bijelom Polju, čije su nadzorne kamere zabilježile incident.

Miljanić pristustvuje sjednici Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama napada na novinare.

 

Dodao je da misli da će Komisija uspjeti da dobije sve podatke, i upozorio "sve one koji mašu zastavama, jednim ili drugim, da ništa dobro neće donijeti Crnoj Gori".

Miljanić je rekao i da se neće zaboraviti nijedan napad na novinare, a naročito ne ubistvo Duška Jovanovića.

"Komisija je već dobila nove informacije u tom slučaju", kazao je on.

Mihailo Jovović, koji je predložen da predsjednika Komisije, kazao je da sjednici prisustvuje i Sadiković, sa kojim razgovaraju o onome što se desilo i da su dobili neke informacije od policije.

On je istakao da je postalo uobičajeno da se napadi na novinare dešavaju, a i da se ne rješavaju ili da se traljavo rješavaju.

"Što je nedopustivo u demokratskim zemljama", kazao je on.

Jovović je rekao da je nedopustivo da kolege novinari, pa čak i neki advokati, govore da Sadiković nije napadnut zato što je novinar već zato što je prelazio  ulicu.

On je istakao da nije napadnut samo Sadiković već i Jelena Jovanović, novinarka "Vijesti".

"Komisija ne čeka da se završe istrage jer u tekućim slučajevima ne bi imala nikakvu ulogu. Od samog početka rada Komisija tako radi... Ako bi čekali da se završi istraga, mislim da bi u tom slučaju bilo kasno",kazao je Jovović.

Naglasio je da je ova sjednica Komisije sazvana zbog napada na Sadikovića i Jovanovićevu.

"Loše mi je kad vidim da kolege novinari pokušavaju da naprave krivca od Seja Sadikovića. On se prvo branio od psovki i uvreda, a onda je najgrublje napadnut zato što je navodno uzeo zastavu. To je tako nepošteno prema svom kolegi, ali svi smo svjesni da u Crnoj Gori postoje jedni mediji i drugi mediji, koji sami sebe nazivaju medijima", rekao je Jovović, naglasivši da to govori kao predsjednik Komisije i novinar koji je napadnut.

Jovović je rekao da poštuje pokušaj kolege Sadikovića da se odbrani, jer dosadašnje nerješavanje napada na novinare govori da oni možda treba i da se naoružaju.

Miljanić je, odgovarajući na pitanja rekao da je napadač na novinarku Jovanović procesuiran, o čemu je javnost već obavještena.

"Komisija je, po mom mišljenju i u prethodnom periodu radila sve da rasvijetli napade... Za ovih nekoliko nedelja očigledno je da postoji deklarisana politička volja nove vlasti, naročito MUP-a i Uprave policije... Mislim da bi nova Vlada trebala sada ponovo da pročita naše preporuke i postupi po njima, jer Komisija sada ima male nadležnosti, mi kontrolišem istrage, ne napade", kazao je Jovović.

Miljanić je rekao da će u novom sazivu Komisija dobiti članove iz UP, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Višeg i Vrhovnog državnog tužilaštva, što će im dati snagu da otkriju sve prethodne napade i da otkriju počinioce i nalogodavce.

Izvor: Vijesti

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video