Nakon predloga DPNCG: Instalirana četiri nova računara, povećana brzina interneta...

Foto: Skupstina.me

Skupština Crne Gore nastaviće sa poboljšanjem uslova rada novinara i fotoreportera u cilju povećanja otvorenosti i transparentnosti institucije, rekao je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je razgovarao sa generalnom sekretarkom Društva profesionalnih novinara Crne Gore Milom Radulović, povodom poboljšanja uslova rada u novinarskoj loži medijskim predstavnicima koji izvještavaju iz Skupštine.

Predstavnici ovog udruženja na ranijem sastanku sa Bečićem, 4. decembra, ukazali su na određene poteškoće sa kojima se suočavaju novinari i fotoreporteri prilikom izvještavanja iz Skupštine.

Parlament je, kako se navodi, preduzeo niz aktivnosti kako bi se obezbijedili nepohodni uslovi, koji će doprinijeti unapređenju rada novinara i fotoreportera.

"U cilju obezbjeđenja uslova za nesmetan rad medijskih predstavnika u novinarskoj loži, koja se nalazi u sklopu Plenarne sale, instalirana su četiri savremena računara, povećana brzina internet konekcije, popravljene električne instalacije i osvjetljenje", kaže se u saopštenju.

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video