Terzić podnio ostavku na uredničko mjesto zbog kršenja programskih principa RTCG

Terzić, foto: DPNCG

Šef deska Javnog servisa Bojan Terzić podnio je ostavku zbog kršenja programskih principa te televizije, profesionalnih standarda i Kodeksa novinara o čemu je obavjestio uredništvo i direktore.

On se duži period nije slagao sa uređivačkom politikom TV Crne Gore, odbijao je pojedine zadatke koji su se kosili sa etičkim i njegovim ličnim načelima ali o tome nije javno govorio.

U obavještenju o ostavci urednici Prvog programa Aleksandri Pavićević, generalnom direktoru RTCG Božidaru Šundiću i direktoru Televizije Slavku Đurđiću Terzić je zatražio da bude raspoređen na drugo mjesto shodno njegovim referencama.

Društvo profesionalnih novinara poziva Javni servis da poštuje standarde u izvještavanju, da njegovo rukovodstvo prestane da izigrava produženu ruku DPS-a i da se ne obračunavaju sa kritičarima vladajuće partije već da se sjete da treba da rade u javnom interesu jer ih plaćaju svi građani Crne Gore.

DPNCG podržava sve kolege u naporima da rade u skladu sa Etičkim kodeksom i podsjećamo ih na pravnu podršku u slučaju da se suoče sa sankcijama.

Bojan Terzić je član Upravnog odbora Društva profesionalnih novinara.

 

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video