Izazovi zahtijevaju solidarnost

Novinari, snimatelji i fotoreporteri već dva mjeseca rade u vanrednim okolnostima, nekima od nas je lakše dok su drugi nosili veliki teret izvještavanja o epidemiji u Crnoj Gori.

Redakcije su pomogle koliko su mogle, a neke koliko su htjele. Maske i rukavice podjelili su kolegama koji idu na teren, neki nijesu ni to a ima čak i onih koji su odbili da kolegama daju potvrde o radnom angažmanu kako bi nesmetano putovali.

DPNCG je, zahvaljujući Ministarstvu kulture, podjelilo maske i rukavice dopisnicima medija kojima sjedište nije u Crnoj Gori, a koji su ova dva mjeseca bili prepušteni sami sebi.

Takođe, neki državni organi, prije svega Vlada i Skupština, pokušavaju da preuzmu posao snimatelja i fotoreportera, seltkivno im dozvoljavajući da rade.

Mediji se ne smiju zadovoljiti fotografijama koje nam oni biraju i šalju. Postoji rizik od cenzure i uljepšavanja stvarnosti, ignoirsanja činjenica a na kraju i opasnost da će snimatelji i fotoreporteri ostati bez posla.

Kolege se nevoljno i sa rezervom javljaju za pomoć pa ih ovim putem ih obrabrujemo da to čine svakodnevno.

Kolege, vaši podaci biće zaštićeni, a jedini način da vam pomognemo je da nas kontaktirate.

Pred nama je izazovan period jer ekonomska recesija neće proći mimo nas, naših ugovora, zarada.

Zato, budemo SOLIDARNI I AKTIVNI!

Naši mailovi su  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili se direktno obratiti generalnoj sekretarki Mili Radulović.

Video

Učitaj video sadržaj
Watch the video